Liikunta-agentit

Lapset ja nuoret liikkumaan! Ryhdy hiippakuntasi liikunta-agentiksi.

Liikuntakummit

>> Katso videot ja lue jutut
Liikkuva seurakunta -juhlavuoden 2016
liikuntakummeista

• Arvi Lind
  • Emma Terho
  • Maurizio Pratesi
  • Tinja-Riikka Korpela
  • Fredrik Smulter
  • Laura Malmivaara
  • Sari Essayah
  • Aira Samulin

Haastamme jokaisen seurakunnan järjestämään liikuntakirkon!

>> Liikuntakirkko (PDF)

”Monessa seurakunnassa järjestetään joka vuosi liikuntakirkko. Vuosien
varrella olen ollut seurakunnan kanssa toteuttamassa hölkkäkirkkoja, monokirkkoja,
verkkarikirkkoja, hyvänolonkirkkoja ja pyöräkirkkoja. Liikuntakirkolla voi olla monta nimeä ja sen sisältökin voi vaihdella. Usein se viedään luontoon toteutettavaksi ja pidetään erillään sunnuntain aamujumalanpalveluksesta, mutta Suomessa on seurakuntia, joissa liikuntaväen kirkkopyhä on vakiintunut yhdeksi pääjumalanpalvelukseksi muiden erityispyhien rinnalla.”

”Yhdessä seurakunnassa vieraillessani oli hyvin koskettavaa, kun paikkakunnan palvelutalo oli kirkon vieressä ja sen kohdalla oli kävelymatkan viimeinen pysäkki ennen kirkkoa ja moni vanhus liittyi joukkoomme rollaattorin kanssa. Tuntui, että tuossa kävelyssä konkretisoitui yksi työmme tärkeimmistä arvoista; kaikki saavat tulla.”

– Liikuntapapin ajatuksia liikuntakirkosta

Urheilu rakentaa siltoja!

Kutsutaan turvapaikanhakijoita pelaamaan ja muutenkin toimimaan yhdessä. Kirkon ulkomaanapu on lahjoittanut seurakuntiin jalkapalloja, käytetään niitä ja tehdään myös yhteistyötä urheiluseurojen kanssa!

>> Näin järjestät Peace United -ottelun seurakunnille ja vastaanottokeskuksille