Lähetä omasi

Tällä sivulla voit ilmiantaa omassa yhteisössäsi hyväksi havaitsemanne käytänteet, jotka lisäävät liikuntaa ja yhteistä liikkumista. Kirjoita alla olevaan laatikkoon ja paina ”Lähetä kommentti”. Teillä toimiva hyvä käytäntö voi olla muille todellinen aarreaitta. Kiitos vinkistäsi!

Yksi kommentti artikkeliin ”Lähetä omasi

1. Äijäsähly
    Yhteistyössä Keravan NMKY:n kanssa Keravan seurakunta järjestää sunnuntai-iltaisin paikallisen koulun jumppasalissa avoimen sählyvuoron.

Keravan NMKY hakee vuoron, seurakunta maksaa sen. Seurakunta voi itsekin hakea vuoron, mutta meillä käytäntö Seurakunta on hommannut sählykassin, jossa mailoja, palloja ja peliliivit. Sählykassiin on kiinnitetty avainläpyskä, jolla jumppasaliin pääsee. Pelaajat vapaaehtoisina tuovat vuorotellen sählykassin ja avaavat ovet. Tunnin vuoron aluksi pidetään Apostolinen siunaus (30 sekuntia). Joukkuejaot tehdään kasaamalla kaikki mailat kekoon ja sitten jakamalla ne kahteen kasaan. Näin saadaan kaksi joukkuetta, joita tarpeen mukaan tasoitetaan, jos tasoerot nousevat liian isoiksi. Äijäsählyä mainostetaan seurakunnan viikkomainonnassa ja ryhmällä on myös oma nimenhuuto ja facebook sivustot.

Osallistujat ovat olleet 20-50 -vuotiaita miehiä. Osa ei osallistu mihinkään muuhun seurakunnan toimintaan ja osa on enemmän aktiiveja myös muissa toiminnassa. Seurakunnan työntekijä voi osallistua myös, mutta Keravalla toiminta on ollut täysin vapaaehtoisen seurakuntalaisen mahdollistamaa.