Emma Terho – Helmikuun liikuntakummi!

Helmikuun liikuntakummina on jääkiekkoilija ja olympiamitalisti Emma Terho! Terho oli mukana voittamassa pronssia Naganon talviolympialaisissa ja oli tällöin vasta 16-vuotias eli kaikkien aikojen nuorin suomalainen olympiamitalisti. Hänen pelinumeronsa (3) oli Ohio Staten ensimmäinen naisten kiekkojoukkueen historiassa jäädytetty numero, ja Suomessa Terho on ensimmäinen nainen jääkiekkoliiton hallituksessa.

Hän kannustaa lisäämään päivittäistä arkiliikuntaa esimerkiksi vaihtamalla hissi portaisiin ja lyhyt automatka kävelyyn tai pyöräilyyn. Emma Terho kertoo, että kahden pienen lapsen äitinä liikunta on hänelle tärkeää.

”Lähdin mukaan Liikkuva seurakunta -kampanjaan, koska liikunta kuuluu kaikille ihmisille. Seurakunta puolestaan on toimija, johon kuuluu eri taustaisia ihmisiä, joita liikunta voi yhteisen kielen tavoin yhdistää.”

”Liikunta tuo hyvää mieltä ja esimerkiksi pelit ja yhteinen tekeminen kavereiden kanssa on myös tärkeä yhteisöllinen asia”, Emma Terho muistuttaa.

Vapaaehtoisen kummin tehtävänä on toimia liikkuvamman seurakunnan sanansaattajana. Tärkeintä on innostaa sekä seurakuntien työntekijöitä että seurakuntalaisia liikunnan ja urheilun iloon.

Liikkuva seurakunta – Lupa liikkua!