Lisätietoja Liikkuva seurakunta -hankkeesta:

• Mikko Mäkelä, Kirkon liikunta- ja urheiluyhteistyöstä vastaava asiantuntija, mikko.makela@evl.fi, 050 439 1968

2 kommenttia artikkeliin ”Yhteystiedot

1. Moro Janna ja Mikko. Tästä ollut puhetta mm. Tiina Saarelan ja Ilkka Sipiläisen kanssa. Nyt mukana noin 10 järjestöä SPR:stä alkaen. Sopisiko Liikkuvaan seurakuntaanne?

Tour de Waiwaisukot2016 Luonnos!

Toisen kerran järjestettävä vaivaisväritteinen pyöräilytapahtuma alkaa jo perjantaina 15.7 Kaustisen seurakuntatalolla Toisen Suomen areenat – tapahtumalla (viime vuonna Puheita vaivaisille – tapahtuma), jossa esim. neljän itsenäisen keskustelutilaisuuden/seminaarin voimin pohditaan niin entisajan kuin nykypäivän vaivaisten ja köyhien tilanteita, vaivaisukkoja kulttuurihistoriaa ja pyöräilyä unohtamatta.
    Oma kysymyksensä on se, pyydetäänkö tapahtumalle suojelijaa? Lähinnä esittäisin ehdolle eduskunnan toisen varapuhemiehen Paula Risikon, vaikka onkin ihan toisesta maakunnasta.

Toisen Suomen areenat

Perjantaina 15.7 klo 12 – Kaustisen seurakuntatalo (Siltatie 3)

Ohjelmaehdotuksia, joista osa jo työn allakin

klo 12-13.45
    1) ”Kuuluuko fuusiossa vaivaisukkojen ääni?”
    2) Vaivaisukkojen ja niiden ajattoman perinteen vaaliminen
    Ukkojen restaurointiohjeiden päivittäminen
    ukkojen sosiaalihistoriallinen merkitys 2010-luvulla
    ukot maailmankartalle

klo 14-15.45
    3) Vaivaisakkojen kokoontuminen
    4) Pysähtyneisyyden aika on ohi! Vaivaisukot – kulttuuripyörämatkailun uusi suunta

klo 16-17
    5) Matineakonsertti ”Waivaisukkojen soitto”, siis 1700 – 2000- luvun kansanmusiikkia. Ohjelma kehitteillä.

Iltaohjelma kehitteillä (yhdessä Kansamusiikkifestivaalien kanssa?)

Lauantaina 16.7 Tour de Waiwaisukot2016
    Paikoitus Urheilutalolla, jossa myös suihkut ( tavaroiden säilytys?) ja pyöräilyn maali
    Etenkin keskipohjalaisia kehotan katsomaan ajatuksella noita reittisuunnitelmia, nottei tule ihan vääriä reittejä. Suurin muutos viime vuoteen on reitin kääntäminen kulkemaan myötäpäivään. Näin Teerijärventien mäkiosuus jää siten vain sitä kaipaaville.
    8.30 – 9.30 virittäytymistä seurakuntatalolla, pelimannit tervetulleita
    klo 9.00 Lähtö Kaustisen seurakuntatalo, Siltatie 3. Ei paikoitusta
    Lähtö osanottajamäärästä riippuen useammassa ryhmässä nopeuden mukaan. Ensimmäinen Kaustinen – Veteli – osuus rytmitetään niin, että koko pyöräilijäjoukko samoihin aikoihin Vetelissä. Niinpä eritoten sinne ja Småböndersiin sekä maaliin Kaustisen Urheilutalolle pyritään saamaan ohjelmaa. Pelimanneja hakusessa!
    MATKAT (reiteillä opasteet)
    Perhelenkki 15 km, ei mäkiä!: Kaustinen (seurakuntatalo) – Siltalantie – Järveläntie – Virkkalantie – Pappila – Veteli – Kaustinen (Urheilutalo).
    Järvikierros 50 km (lähtö 9.15): Kaustinen (seurakuntatalo) – Siltalantie – Järveläntie – Virkkalantie – Pappila Veteli (tauko) – Småbönders (tauko) – Högnabba – Teerijärvi (tauko) mäkiosuus) – Kaustinen (Urheilutalo)
    Kuntoryhmä 85 km (lähtö 9.15) Kaustinen (seurakuntatalo) – Siltalantie – Järveläntie – Virkkalantie – Pappila – Veteli – Räyrynki – Evijärvi – Teerijärvi – Kaustinen (Urheilutalo)
    Tosivaivaiset 135 km (lähtö 9.30): Kaustinen (seurakuntatalo) – Siltalantie – Järveläntie – Virkkalantie – Pappila (Veteli) – Siltalantie – Valtatie 63 – Köyhäjoki – Halsua – Evijärvi – Teerijärvi – Kaustinen (Urheilutalo)
    Kunkin ukon luona voidaan pitää puheita, ottaa selfieitä tai ainakin muistaa kutakin ukkoa muutamalla kolikolla ellei peräti setelillä! Ainoa vaivaisakkahan on valitettavasti liian (?) kaukana, Soinissa.
    Osallistumismaksua ei ole(?) Tarvitaanko numerolappuja, esim. poliisin vaatimuksesta? Ainakin juotavaa on syytä varata mukaan, pyörän lisäksi. Vararengas myös syytä ottaa mukaan. Osallistujien tulee käyttää pyöräilykypärää, ja koska ajetaan yleisillä teillä, liikennesääntöjä tulee ehdottomasti noudattaa. Kaikki tiet ovat asfaltoituja, ainakin jotenkin. Tosin viime vuoden Giro de Italiassakin oli hiekkatiepätkiä.
    Tapahtumatietoa ilmoittautuneille sähköpostilla ja pyöräilyyn liittyviä lisäohjeita tulee viimeistään lähtöpaikalla. Lisäksi mm. Pelastakaa vaivaisukot ry:n www-sivuilla.
    ILMOITTAUDU MUKAAN! >>> http://www.jelli.fi/ilmoittautumiset (avataan 1.3.2016?), päätetäänkö joku enimmäismäärä? Osanottomaksu, joka tuo lisävelvotteita?
    PALAUTUSBILEET la 16.7. klo 20 (?)
    Pyöräilyyn haastetaan mukaan myös käsipyöräilijöitä, tandem- pyöräilijöitä ja kyllä tuon lyhimmän pätkän ajelee sähköpyörätuolilakin, eikö! Näiden erikoissarjoihin osallistuvien matkustaminen Kaustiselle, samoin kuin yöpyminen (ainakin 1 yö) vaatii erikoisjärjestelyjä, joissa mm. alueelliset sosiaali- ja terveysturvayhdistykset sekä keskusliitot ovat avainasemassa. Kaustinen on pieni paikkakunta, joten majoitusvaihtoehdot on syytä varmistaa hyvissä ajoin.
    jouko.karjalainen@thl.fi
    elina.pajula@pksotu.fi
    jussi.salminen@kokkola.fi
    muita?