Hiippakunnallinen liikunta-agentti

Helmikuun 2020 aikana on haku oman hiippakuntasi Liikunta-agentiksi – avaa hakulomake tästä. Jokaiseen hiippakuntaan on mahdollista valita kolme hiippakunnallista Liikunta-agenttia. Hiippakunnallisen liikunta-agentin tehtävänä on tukea hiippakuntansa alueella toimivia liikunta-agentteja ja muita seurakuntien toimijoita liikuntakasvatukseen liittyvissä kysymyksissä. Tämä kaikki niissä rajoissa, kun oma esimies ja oma työnkuva antaa tilaa.

Tavoite olisi vuosittain järjestää yksi vapaaehtoinen kokoontumisajo hiippakunnan liikunta-agenteille. Koulutukset ja kansainväliset vaihdot tukevat hiippakunnallisen liikunta-agentin työtä. Hiippakunnallisessa mentori työssä taustalla ovat hyvät kokemukset hiippakuntien partio yhdyshenkilöistä, eli Seppomestareista.

Meillä on unelma, että jokaisessa Suomen ev.lut seurakunnassa on liikunta-agentti ja liikunta-agentti tiimi, johon kuuluu seurakunnan työntekijä, aikuinen seurakuntalainen ja nuori seurakuntalainen. Lisätietoja Liikunta-agentti välilehdeltä.

Lue lisää Liikunta-agentit -sivulta.

Luotu liikkumaan -hanke

Vuonna 2020 kehitetään erityisesti rippikoulun jälkeistä liikkumista ”Luotu liikkumaan” -hankkeen avulla. Opetus ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Nuori Kirkko ry:lle hanketukea-toimintamallille.

Tavoitteena on luoda toimintamalli, jossa rippikoulun jälkeen on säännöllistä ”höntsäliikuntaa” ja nuoret liikuntainnostajat kutsuvat erityisesti niitä joilla on vaara jäädä ulkopuolelle ja liikkeettä.

Ohjausryhmän pj. on Mikko Mäkelä ja jäsenet Kirsi Naukkarinen / Liikkuva Koulu, Teemu Vartiamäki / Icehearts, Heikki Hiilamo / THL, Jari Pulkkinen / kirkkohallitus ja hankkeen työntekijä Markku Autio / Nuori Kirkko ry.

Lisätietoja: markku.autio@nuorikirkko.fi ja mikko.makela@evl.fi

Liikuntakummit

>> Katso videot ja lue jutut
Liikkuva seurakunta -juhlavuoden 2016
liikuntakummeista

• Arvi Lind
  • Emma Terho
  • Maurizio Pratesi
  • Tinja-Riikka Korpela
  • Fredrik Smulter
  • Laura Malmivaara
  • Sari Essayah
  • Aira Samulin

Haastamme jokaisen seurakunnan järjestämään liikuntakirkon!

>> Liikuntakirkko (PDF)

”Monessa seurakunnassa järjestetään joka vuosi liikuntakirkko. Vuosien
varrella olen ollut seurakunnan kanssa toteuttamassa hölkkäkirkkoja, monokirkkoja,
verkkarikirkkoja, hyvänolonkirkkoja ja pyöräkirkkoja. Liikuntakirkolla voi olla monta nimeä ja sen sisältökin voi vaihdella. Usein se viedään luontoon toteutettavaksi ja pidetään erillään sunnuntain aamujumalanpalveluksesta, mutta Suomessa on seurakuntia, joissa liikuntaväen kirkkopyhä on vakiintunut yhdeksi pääjumalanpalvelukseksi muiden erityispyhien rinnalla.”

“Yhdessä seurakunnassa vieraillessani oli hyvin koskettavaa, kun paikkakunnan palvelutalo oli kirkon vieressä ja sen kohdalla oli kävelymatkan viimeinen pysäkki ennen kirkkoa ja moni vanhus liittyi joukkoomme rollaattorin kanssa. Tuntui, että tuossa kävelyssä konkretisoitui yksi työmme tärkeimmistä arvoista; kaikki saavat tulla.”

– Liikuntapapin ajatuksia liikuntakirkosta

Urheilu rakentaa siltoja!

Kutsutaan turvapaikanhakijoita pelaamaan ja muutenkin toimimaan yhdessä. Kirkon ulkomaanapu on lahjoittanut seurakuntiin jalkapalloja, käytetään niitä ja tehdään myös yhteistyötä urheiluseurojen kanssa!

>> Näin järjestät Peace United -ottelun seurakunnille ja vastaanottokeskuksille