Yhteystiedot

Lisätietoja Liikkuva seurakunta -hankkeesta:

 • Mikko Mäkelä, Kirkon liikunta- ja urheiluyhteistyöstä vastaava asiantuntija, mikko.makela@evl.fi, 050 439 1968

2 kommenttia artikkeliin ”Yhteystiedot

 1. Moro Janna ja Mikko. Tästä ollut puhetta mm. Tiina Saarelan ja Ilkka Sipiläisen kanssa. Nyt mukana noin 10 järjestöä SPR:stä alkaen. Sopisiko Liikkuvaan seurakuntaanne?

  Tour de Waiwaisukot2016 Luonnos!

  Toisen kerran järjestettävä vaivaisväritteinen pyöräilytapahtuma alkaa jo perjantaina 15.7 Kaustisen seurakuntatalolla Toisen Suomen areenat – tapahtumalla (viime vuonna Puheita vaivaisille – tapahtuma), jossa esim. neljän itsenäisen keskustelutilaisuuden/seminaarin voimin pohditaan niin entisajan kuin nykypäivän vaivaisten ja köyhien tilanteita, vaivaisukkoja kulttuurihistoriaa ja pyöräilyä unohtamatta.
  Oma kysymyksensä on se, pyydetäänkö tapahtumalle suojelijaa? Lähinnä esittäisin ehdolle eduskunnan toisen varapuhemiehen Paula Risikon, vaikka onkin ihan toisesta maakunnasta.

  Toisen Suomen areenat

  Perjantaina 15.7 klo 12 – Kaustisen seurakuntatalo (Siltatie 3)

  Ohjelmaehdotuksia, joista osa jo työn allakin

  klo 12-13.45
  1) ”Kuuluuko fuusiossa vaivaisukkojen ääni?”
  2) Vaivaisukkojen ja niiden ajattoman perinteen vaaliminen
  Ukkojen restaurointiohjeiden päivittäminen
  ukkojen sosiaalihistoriallinen merkitys 2010-luvulla
  ukot maailmankartalle

  klo 14-15.45
  3) Vaivaisakkojen kokoontuminen
  4) Pysähtyneisyyden aika on ohi! Vaivaisukot – kulttuuripyörämatkailun uusi suunta

  klo 16-17
  5) Matineakonsertti ”Waivaisukkojen soitto”, siis 1700 – 2000- luvun kansanmusiikkia. Ohjelma kehitteillä.

  Iltaohjelma kehitteillä (yhdessä Kansamusiikkifestivaalien kanssa?)

  Lauantaina 16.7 Tour de Waiwaisukot2016
  Paikoitus Urheilutalolla, jossa myös suihkut ( tavaroiden säilytys?) ja pyöräilyn maali
  Etenkin keskipohjalaisia kehotan katsomaan ajatuksella noita reittisuunnitelmia, nottei tule ihan vääriä reittejä. Suurin muutos viime vuoteen on reitin kääntäminen kulkemaan myötäpäivään. Näin Teerijärventien mäkiosuus jää siten vain sitä kaipaaville.
  8.30 – 9.30 virittäytymistä seurakuntatalolla, pelimannit tervetulleita
  klo 9.00 Lähtö Kaustisen seurakuntatalo, Siltatie 3. Ei paikoitusta
  Lähtö osanottajamäärästä riippuen useammassa ryhmässä nopeuden mukaan. Ensimmäinen Kaustinen – Veteli – osuus rytmitetään niin, että koko pyöräilijäjoukko samoihin aikoihin Vetelissä. Niinpä eritoten sinne ja Småböndersiin sekä maaliin Kaustisen Urheilutalolle pyritään saamaan ohjelmaa. Pelimanneja hakusessa!
  MATKAT (reiteillä opasteet)
  Perhelenkki 15 km, ei mäkiä!: Kaustinen (seurakuntatalo) – Siltalantie – Järveläntie – Virkkalantie – Pappila – Veteli – Kaustinen (Urheilutalo).
  Järvikierros 50 km (lähtö 9.15): Kaustinen (seurakuntatalo) – Siltalantie – Järveläntie – Virkkalantie – Pappila Veteli (tauko) – Småbönders (tauko) – Högnabba – Teerijärvi (tauko) mäkiosuus) – Kaustinen (Urheilutalo)
  Kuntoryhmä 85 km (lähtö 9.15) Kaustinen (seurakuntatalo) – Siltalantie – Järveläntie – Virkkalantie – Pappila – Veteli – Räyrynki – Evijärvi – Teerijärvi – Kaustinen (Urheilutalo)
  Tosivaivaiset 135 km (lähtö 9.30): Kaustinen (seurakuntatalo) – Siltalantie – Järveläntie – Virkkalantie – Pappila (Veteli) – Siltalantie – Valtatie 63 – Köyhäjoki – Halsua – Evijärvi – Teerijärvi – Kaustinen (Urheilutalo)
  Kunkin ukon luona voidaan pitää puheita, ottaa selfieitä tai ainakin muistaa kutakin ukkoa muutamalla kolikolla ellei peräti setelillä! Ainoa vaivaisakkahan on valitettavasti liian (?) kaukana, Soinissa.
  Osallistumismaksua ei ole(?) Tarvitaanko numerolappuja, esim. poliisin vaatimuksesta? Ainakin juotavaa on syytä varata mukaan, pyörän lisäksi. Vararengas myös syytä ottaa mukaan. Osallistujien tulee käyttää pyöräilykypärää, ja koska ajetaan yleisillä teillä, liikennesääntöjä tulee ehdottomasti noudattaa. Kaikki tiet ovat asfaltoituja, ainakin jotenkin. Tosin viime vuoden Giro de Italiassakin oli hiekkatiepätkiä.
  Tapahtumatietoa ilmoittautuneille sähköpostilla ja pyöräilyyn liittyviä lisäohjeita tulee viimeistään lähtöpaikalla. Lisäksi mm. Pelastakaa vaivaisukot ry:n www-sivuilla.
  ILMOITTAUDU MUKAAN! >>> http://www.jelli.fi/ilmoittautumiset (avataan 1.3.2016?), päätetäänkö joku enimmäismäärä? Osanottomaksu, joka tuo lisävelvotteita?
  PALAUTUSBILEET la 16.7. klo 20 (?)
  Pyöräilyyn haastetaan mukaan myös käsipyöräilijöitä, tandem- pyöräilijöitä ja kyllä tuon lyhimmän pätkän ajelee sähköpyörätuolilakin, eikö! Näiden erikoissarjoihin osallistuvien matkustaminen Kaustiselle, samoin kuin yöpyminen (ainakin 1 yö) vaatii erikoisjärjestelyjä, joissa mm. alueelliset sosiaali- ja terveysturvayhdistykset sekä keskusliitot ovat avainasemassa. Kaustinen on pieni paikkakunta, joten majoitusvaihtoehdot on syytä varmistaa hyvissä ajoin.
  Lisätietoja
  jouko.karjalainen@thl.fi
  elina.pajula@pksotu.fi
  jussi.salminen@kokkola.fi
  muita?
  @Vaivaisukot
  Tour de Waiwaisukot2016 -tapahtuman järjestävät Pelastakaa vaivaisukot ry, Suomen Sosiaalipyöräilijäin seura – kansanterveydelle, Etelä-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistys, Kaustisen ja Ullavan seurakunta, Kaustisen kansanmusiikkifestivaali, Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistys, Keski-Suomen sosiaaliturvayhdistys, Kokkolan kaupunki, Kuka kuuntelee köyhää –verkosto, Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys, Pyöräilykuntien verkosto, Raha-automaattiyhdistys, Suomen Punainen Risti Uudenmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistys

 2. Hei! Olen pappi Martinseurakunnasta, Turusta. Meillä on alkamassa 30.3. Sport-alfa ja olisin kysynyt, miten saisin sen osaksi Liikkuvaseurakunta hanketta. Hieno, kerrassaan upea ajatus tuo liikkuva seurakunta. Meillä on hyvin vähän mitään liikuntaan liittyvää toimintaa, mutta itselleni urheilu on tärkeää ja koen, että seurakunnissa istutaan liikaa. Toisaalta Jumala hoitaa meitä myös liikunnan kautta ja siksi nousi halu yhdistää hengellisyys ja sporttisuus alfa-kurssille ennen kuin edes tiesin mitään liikkuva seurakunta-hankkeesta. Nyt luin TS:sta jutun Arvi Lindistä ja nousi mieleen, että meidän kurssimmehan on juuri tätä, mihin liikkuvalla seurakunnalla pyritään. – Yritin äsken soittaa Jannalle, mutta hän ei ollut tavoitettavissa. Mielelläni juttelen tästä lisää. Minun puhelinnumeroni on 050 3366498, huomenna olen jo työnumerossa 040 3417417. Ystävällisin terveisin, Liisa Kuusela

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *