Yhteistyötahot

Liikkuva seurakunta -hankkeesta vastaa Suomen NMKY:n urheiluliitto.

Yhteistyökumppanit:12120022_1035249239859211_5508299234600751387_o

Hankkeen ohjausryhmän jäsenet:

• Eeva-Liisa Helle-Lahti, liikuntapappi, Kuortaneen Urheiluopisto
  • Risto Koikkalainen, toiminnnanjohtaja, Suomen NMKY:n urheiluliitto
  • Matti Salomäki, Tuomiorovasti, Lapuan tuomiokirkkoseurakunta
  • Johanna Yli-Opas, yhdistys- ja tapahtumapäällikkö, Suomen Latu ry
  • Ville Turkka, toiminnanjohtaja, Suomen Icehearts ry
  • Pekka Nikulainen, Johtaja, Lisää liikettä -yksikkö, Valo ry
  • Seppo Vesala, Kasvatustyön johtaja, Lahden seurakuntayhtymä
  • Mikko Mäkelä, asiantuntija -kirkon liikunta- ja urheiluyhteistyö, Kirkkohallitus
  • sihteerinä toimii Liikkuva seurakunta -hankkeen projektipäällikkö Janna Granholm

Pilottiseurakuntina toimivat:

• Liperin seurakunta
  • Parkanon seurakunta
  • Iin seurakunta
  • Sipoon seurakuntayhtymä
  • Jyväskylän seurakunta
  • Borgå svenska domkyrkoförsamling
  • Nurmijärven seurakunta
  • Turun Henrikinseurakunta
  • Lahden seurakuntayhtymä
  • Lapuan Tuomiokirkkoseurakunta

Taustaa

Liikkuva seurakunta -hanke sai 20.12.2013 myönteisen päätöksen Opetus- ja kulttuuriministeriöltä Suomen NMKY:n urheiluliiton hakemukseen. Yhteistyökumppaneina ovat Kirkkohallitus, Suomen Latu, Valo ry sekä Suomen Icehearts.

Liikkuva seurakunta on Kirkon liikunta- ja urheiluneuvottelukunnan tämän nelivuotiskauden päähanke. Edellinen neuvottelukunta tuotti Kirkon kymmenen teesiä liikunnasta ja urheilusta, niitä hyödynnetään täysimääräisesti myös tässä hankkeessa.

Liikkuva koulu vertailukohtana

Liikkuva seurakunta -toimintamalli on ottanut vertailukohdakseen Liikkuva koulun. Liikkuvan koulun tavoitteena on aktiivisempi ja viihtyisämpi koulupäivä. Jokainen koulu toteuttaa liikkuvampaa koulupäivää omalla tavallaan. Tärkeää on
1. oppilaiden osallisuus
2. oppiminen
3. lisää liikettä – vähemmän istumista

Liikkuvissa kouluissa ajatellaan asioita uusilla tavoilla: esimerkiksi istutaan vähemmän, tuetaan oppimista toiminnallisilla menetelmillä, liikutaan välitunneilla ja kuljetaan koulumatkat omin lihasvoimin.

Lisäksi Liikkuva seurakunta -hanke liittyy osaksi Muutosta liikkeellä! Valtakunnalliset linjaukset terveyttä ja hyvinvointia edistävään liikuntaa 2020.